Raspored uskrsnih obreda i svetih misa u Kraljevoj Sutjesci

U predivnom ambijentu Kraljeve Sutjeske, u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja i uz Franjevački samostan, slavit će se obredi tijekom vazmenog trodnevlja. Svi župljani su pozvani zajedno proslaviti važne događaje iz Isusovog života.

Veliki četvrtak označava završetak korizme i početak svetog vazmenog trodnevlja. Svetu misu Večere Gospodnje, kojom se sjećamo Isusove posljednje večere s učenicima, slavit ćemo u četvrtak u 18 sati. Ovaj svečani obred podsjeća nas na Isusovu ljubav i žrtvu za nas.

Veliki petak je dan duboke duhovne ozbiljnosti i pokore. U obredima velikog petka posebno izdvajamo pjevanje Muke Gospodnje i Gospin plač te ljubljenje križa koji će započeti u petak u 17 sati. Bit će to vrijeme introspekcije i meditacije o Isusovoj patnji i smrti na križu. Važno je napomenuti da je Veliki petak zapovijedani post i nemrs, te se taj dan ne slavi sveta misa.

Obredi vazmenog bdjenja održat će se na Veliku subotu s početkom u 20 sati. To je poseban obred koji označava iščekivanje Isusova uskrsnuća. Kroz simbole i molitve, svetu misu, vjernici će se pripremiti za najveći kršćanski blagdan – Uskrs.

Pozivamo sve župljane i sve vjernike da se pridruže ovim važnim obredima u Kraljevoj Sutjesci te da zajedno proslavimo vazmeno trodnevlje u duhu molitve, pokore i zajedništva.

Blagoslov jela u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja je u subotu s početkom u 9:30.

Svečana sveta misa na Uskrs je s početkom u 11 sati u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci.