22. SUSRET SUTJEŠČANA: Tradicija, zabava i nezaboravno druženje od 2. do 4. kolovoza

Radujemo se ovim putem najaviti da će se sljedeći Susret Sutješčana održati od 2. do 4. kolovoza ove godine.

Ova tradicionalna manifestacija okuplja ljude koji potječu iz Kraljeve Sutjeske ili imaju korijene u tom pitoresknom mjestu, s njihovim prijateljima i svim ljudima dobre volje. Susret Sutješčana održava se jednom godišnje, i to u kolovozu.

Prvi dan manifestacije bit će ispunjen glazbom i zabavom u Domu kulture u Kraljevoj Sutjesci. Trio Sutješki gušt, u kojem sviraju Ivan Grabovac (harmonika), Dario Šipić (gitara) i Nicolae Golea (Cajone – ritam sekcija), zabavit će prisutne svojim glazbenim izvedbama.

Drugi dan, u subotu, s početkom od 18 sati, na programu je tradicionalni susret Oženjeni – Neoženjeni na Sportsko-rekreativnom centru Aljinići. Nakon sportskog natjecanja, svi su pozvani u Dom kulture gdje će nas zabavljati fantastični tamburaški sastav “Zlatne žice“. Ovaj sastav jamči najbolju feštu koja će zasigurno biti nezaboravna.

Važno je napomenuti da je datum ovogodišnjeg Susreta Sutješčana postavljen ranije nego inače. Iako smo navikli na manifestaciju koja se održava vikend najbliži blagdanu Velike Gospe, ove godine su dva vikenda oko blagdana rezervirana za Sutješke svadbe. S obzirom na veliki broj ljudi koji će sudjelovati u svadbama, a koji bi također željeli prisustvovati Susretu Sutješčana, odlučili smo se prilagoditi situaciji kako bismo očuvali duh zajedništva u našem rodnom kraju.

Treći dan Susreta, u nedjelju, započet ćemo svetom misom u 11 sati u našoj crkvi svetog Ivana Krstitelja za sve pokojne Sutješčane. Nakon mise, druženje će se nastaviti u Domu kulture, označavajući zatvaranje 22. Susreta Sutješčana.

Očekujemo još jedno nezaboravno okupljanje koje će ojačati veze između Sutješčana i njihovih prijatelja te unaprijediti duh zajedništva u ovoj našoj prekrasnoj zajednici.

O detaljnijem i ove godine planiranom najsadržajnijem do sada programu Susreta (s mnogo iznenađenja) objavljivat ćemo blagovremeno putem ovih stranica.

Radujemo se sresti vas opet! “Tu sam nik’o, tu obik’o, tu se rodio!”

 

Organizacijski odbor Susreta Sutješčana, 24. siječnja 2024.

________________________