Općina Kakanj čuva kulturno-povijesnu baštinu: Sanacija krova džamije u Kraljevoj Sutjesci

Općina Kakanj nedavno je primila s kantonalnog nivoa financijsku podršku od 20.000 konvertibilnih maraka namijenjenih sanaciji krova na Džamiji u Kraljevoj Sutjesci. Ovaj korak označava važan trenutak u očuvanju kulturne i povijesne baštine ovog područja.

Džamija u Kraljevoj Sutjesci poznata je kao jedna od najstarijih u BiH i nosi ogroman značaj, kako vjerski tako i kao nacionalni spomenik. Sada će proći kroz nužne radove na krovu zahvaljujući zalaganju Općine Kakanj. Radi se o objektu koji nije samo lokalnog značaja, već i nacionalnog te istovremeno predstavlja istinsku turističku atrakciju.

Ova džamija, smještena u slikovitom okruženju Kraljeve Sutjeske, igra bitnu ulogu u iznimno bogatoj turističkoj ponudi ovog područja. Njezina bogata kulturno-povijesna prošlost privlači posjetitelje iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i izvan njezinih granica. Sanacija njezina krova ne samo da će osigurati dugovječnost ovog spomenika već će i dodatno poboljšati ukupno turističko iskustvo posjetitelja.

Kroz ovu financijsku podršku, Općina Kakanj prepoznala je važnost očuvanja kulturne baštine i njezino unapređenje kako bi se osiguralo da generacije koje dolaze mogu uživati u ovim vrijednim povijesnim resursima. Sanacija krova nije samo pitanje infrastrukturne obnove, već i izraz predanosti očuvanju identiteta i bogate povijesti lokalne zajednice.