Završen blagoslov obitelji u našoj župi i pregled statistike za 2023. godinu

Piše: Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska

U četvrtak, 4. siječnja 2024., uspješno smo dovršili blagoslov obitelji u našoj župi. Ovom prigodom želimo se zahvaliti svim obiteljima koje su nas srdačno primile u svoje domove, izrazile gostoljubivost i podijelile trenutke zajedništva s našim vodičima. Posebna zahvala ide svima koji su nas darovali svojim vrijednim poklonima.

Hvala također vodičima koji su nam pružili pomoć tijekom obreda blagoslova obitelji. Ako smo slučajno zaboravili ostaviti naljepnicu u nekom domu, molimo vlasnike da dođu u župni ured po svoju naljepnicu.

Svi oni koji nisu bili dostupni u svojim domovima za vrijeme blagoslova, a žele primiti blagoslov za svoje obitelji, pozvani su da nam se što prije jave kako bismo organizirali blagoslov i za njihove domove.

Statistički pregled naše župe za 2023. godinu donosi sljedeće podatke:

Krštenje:
U 2023. godini kršteno je 14 osoba, što predstavlja porast u odnosu na prethodnu godinu (11 krštenih osoba u 2022. godini).

Vjenčanja:
Zabilježeno je 7 vjenčanih parova u protekloj godini, dok smo u 2022. godini imali 9 vjenčanih parova.

Smrti:
Tijekom 2023. godine preminulo je 51 osoba (25 muškaraca i 26 žena), što predstavlja povećanje u odnosu na prethodnu godinu (36 preminulih osoba u 2022. godini).

Povodom blagoslova obitelji, planiramo pripremiti detaljnu statistiku po selima i ukupan broj župljana, što ćemo predstaviti u narednim nedjeljama.

Još jednom zahvaljujemo svima na sudjelovanju, podršci i zajedništvu te se radujemo daljnjoj suradnji u ovoj godini.

____________________