Program 21. SUSRETA SUTJEŠČANA

Ove godine održati će se 21. izdanje Susreta Sutješčana u Domu kulture Kraljeva Sutjeska. Susret je najavljen za vikend od 11. do 13. kolovoza uz sadržajan zabavno-sportski program.

U petak, 11. kolovoza planirano je da se od kasnih popodnevnih sati već počnemo okupljati u našoj Kraljevoj Sutjesci, a zabavni program će započeti od 20 sati uz prigodno glazbeno večer glazbenika okupljenih iz našeg kraja s posebnim gostom iz Busovače, koji će zabavljati prvu večer sve prisutne.

Drugi dan koji je ujedno i centralna točka susreta započeti će već u podne, također u, i oko, Doma kulture i to najprije otvaranjem prijava za Memorijalni turnir u stolnom tenisu pod nazivom “Siniša Rodić – Marinac”. Turnir će službeno započeti u 13 sati, a do tada će se vršiti prijave kod Mije Brđanovića.

Također, od 12 sati će započeti i tradicionalna priprava “Sutješkog gulaša” uz neodoljive “Sutješke uštipke” i druženje svih prisutnih.

Tradicionalni nogometni susret “Oženjeni – Neoženjeni” igrat će se u 18 sati na Sportsko-rekreativnom centru Aljinići. Svi oni koji žele nastupiti, ali i navijači te gledatelji neka se okupe već od 17 sati ispred Doma kulture kako bismo se na vrijeme organizirali i u koloni automobilima krenuli na “derbi godine”.

Nakon utakmice i zajedničkog, slavljeničkog, povratka u Kraljevu Sutjesku, oko 20 sati započinje zabavni program za koji je zadužen Josip Filipović i Vertigo band. Program i zabavu će dodatno upotpuniti bogata tombola.

Fešta će trajati do kasno u noć, a bife Doma kulture ponudit će vam ukusno jelo i hladno piće kako bi ugođaj bio potpun.

Nedjelja kao posljednji dan ovogodišnjeg susreta rezervirana je za opušteno druženje i razmjenu dojmova. Nedjelju bismo, po želji, započeli s pučkom misom u našoj samostanskoj crkvi, a nakon toga i osvježenjem u Domu kulture (ako što ostane od subote).

Svi sutješčani i svi naši prijatelji su dobro došli na ovu jedinstvenu manifestaciju. Dođite, povedite djecu, upoznajte ih s rodnim krajem i s drugima iz tog kraja. Neka ovaj susret nastavi vezati niti koje ne smiju biti pokidane bez obzira da li živjeli u rodnom kraju ili bilo gdje u svijetu.

Prvo i osnovno uvijek nam je na pameti: Kraljeva Sutjeska, naš jedini pravi dom!

PROGRAM 21. SUSRETA SUTJEŠČANA:

Petak 11. 08. 2023.

-Okupljanje ispred Doma kulture u kasnim popodnevnim satima

-20 sati – fešta uz sutješke glazbenike i gosta iz Busovače (harmonika, gitara, perkusije). Ponesite dobro raspoloženje i pripremite grla da zajedno otpjevamo sve hitove

Subota 12. 08. 2023.

-12 sati – okupljanje ispred Doma kulture i otvaranje prijava za turnir u stolnom tenisu.

-13 sati – početak Memorijalnog turnira u stolnom tenisu “Siniša Rodić – Marinac”

-17 sati – pripreme za “derbi godine”: Oženjeni VS Neoženjeni

-18 sati – nogometni susret Oženjeni – Neoženjeni na SRC Aljinići

-20 sati – zabavni program do kasno u noć uz Vertigo band

Nedjelja 13. 08. 2023.

-11 sati – pučka misa za sve pokojne Sutješčane u crkvi svetog Ivana Krstitelja

-12 sati – opušteno druženje u Domu kulture i razmjena dojmova o proteklom Susretu Sutješčana