Gvardijan samostana slavi srebrni jubilej – 25 godina svećeništva

Donosimo vam nekoliko važnih informacija iz samostanskih župnih obavijesti za tjedan pred nama.

Svete mise u iduću nedjelju su u redovitim terminima u župnoj crkvi, te u Čatićima (9 sati), Seocu (10 i 30 sati) i Bjelavićima (12 sati).

Župnik u Kraljevoj Sutjesci i sutješki gvardijan fra Bono Tomić, proslavit će svečano srebrni jubilej, 25. godina svećeništva u subotu, 05. kolovoza 2023. godine. Svečano misno slavlje bit će u župnoj i samostanskoj crkvi s početkom u 18 sati. “Pozivamo vas, dragi župljani, da dođete na to slavlje kojim ćemo Bogu zahvaliti za svećeničko služenje fra Bone”. Nakon svete Mise bit će upriličen prigodni domjenak i druženje za sve uzvanike u dvorištu našeg franjevačkog samostana.

U srijedu je blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkula. Tog dana ćemo slaviti zavjetnu misu na Bobovcu u 11 sati. Sve vas pozivamo da se taj dan okupimo na Bobovcu. Napominjemo da taj dan se  u svim crkvama  može dobiti i potpuni oprost tko se ispovijedi, pričesti, i izmoli molitvu na nakanu sv. Oca (Vjerovanje, Očenaš, Zdravo Marijo i Slava Ocu).

Idući petak (4. kolovoz) je prvi petak u mjesecu. Misa u Čatićima je u 9 sati, a prije mise bit će prigoda za sv. ispovijed.

U nedjelju, 6. kolovoza, je blagdan Preobraženja Gospodinova. Tog dana naša susjedna župa Borovica slavi svoj patron. Sveta misa je u 11 sati.

Proteklog tjedna u 85. godini života preminula je naša župljanka Janja Ćorić. Pokopana je u petak na groblju u Bjelavićima.

U Essenu (Njemačka) je 15. srpnja 2023. godine u 55. godini života preminuo Mato Jonjić (sin Joze). Pokopan je 24. srpnja na groblju Markovo polje u Zagrebu.

Pokoj vječni daruj im Gospodine, svjetlost vječna neka im svijetli. Počivali u miru Božjem, amen!

Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska