Stanovnici Kraljeve Sutjeske digli glas protiv loše opskrbe vodom

U mirnom, kulturno-povijesnom mjestu Kraljeva Sutjeska, posljednjih dana čulo se opravdano i glasno negodovanje među mještanima zbog problema s opskrbom vodom. Nekoliko nezadovoljnih građana odlučilo je preuzeti inicijativu i pokrenuti peticiju kako bi ukazali na ozbiljne probleme s vodosnabdijevanjem.

Peticiju su predvodili Pero Rodić, predsjednik Mjesne zajednice, te Mario Brđanović, član zajednice. Ova dvojica predanih pojedinaca mobilizirala su lokalnu zajednicu, prikupivši potpise građana koji su zajedno dijelili istu brigu oko loše kvalitete vode, niskog pritiska vode i učestalih problema s vodosnabdijevanjem.

“Odlučili smo djelovati jer smo svjesni da voda predstavlja temeljni resurs za svakodnevni život. Nije prihvatljivo da se naši sugrađani moraju suočavati s otežanim uvjetima zbog problema s vodom”, izjavio je Pero Rodić, predsjednik Mjesne zajednice.

Nakon prikupljanja znatnog broja potpisa, peticija je predana nadležnim organima na razini Općine Kakanj. Cilj je bio skrenuti pažnju lokalnih vlasti na hitnu potrebu rješavanja problema s vodosnabdijevanjem te osigurati bolje uvjete za život svih stanovnika Kraljeve Sutjeske.

Nadležni organi Općine Kakanj dužni su sada pažljivo razmotriti pritužbe iznesene putem peticije te poduzeti konkretne korake kako bi se poboljšala opskrba vodom. Očekuje se transparentnost i suradnja između građana i vlasti kako bi se osiguralo efikasno rješavanje problema koji utječu na svakodnevni život zajednice.

Glas građana Kraljeve Sutjeske putem ove peticije jasno je pokazao koliko je važno očuvati temeljne uvjete za normalan život, poput pristupa čistoj i kvalitetnoj vodi. Ostaje pratiti daljnji razvoj situacije te se nadati da će lokalne vlasti prepoznati hitnost problema i poduzeti odgovarajuće korake kako bi zadovoljile potrebe svojih građana.

Kako neformalno doznajemo lokalna vlast je već učinila prve korake ka rješavanju ovog gorućeg problema.

________________________