Poziv na XV. Nacionalno hodočašće OFS-a u Kraljevu Sutjesku

Nacionalno bratstvo franjevačkoga svjetovnog reda u Bosni i Hercegovini poziva sve zainteresirane da im se pridruže na hodočašću u Kraljevu Sutjesku

XV. Nacionalno hodočašće OFS-a u Bosni i Hercegovini u Kraljevu Sutjesku održat će se u nedjelju, 22. listopada 2023. godine u znaku jedne od velikih obljetnica koje ove godine slavi cijela franjevačka obitelj – 800. obljetnice Božića što ga je sveti Franjo na nov način obilježio u svome samotištu u Grecciu. Ovu „svetkovinu nad svetkovinama” – višu od svih drugih svetkovina –  kako je nazvao Božić, sv. Franjo je slavio  „neizrecivom  radošću” (2Čel 199).

Program će započeti u 10 sati uvodnim riječima i pozdravima, potom slijedi krunica i mogućnost za svetu ispovijed. U 11 sati slavit će se svečana sveta Misa koju će predvoditi fra Drago Pranješ, definitor Provincije Bosne Srebrene, a nakon svete mise prisutni će svoje zajedničko i bratsko druženje nastaviti u dvorištu crkve.

Organizator ovog hodočašća i okupljanja – Nacionalno bratstvo franjevačkoga svjetovnog reda u Bosni i Hercegovini, poziva sve zainteresirane da im se pridruže na ovom hodočašću podsjećajući na riječi sv. Petra koji nas je učio: „Budite svi jednodušni, puni suosjećanja i bratske ljubavi” jedni prema drugima (1 Pt 3,8-9).

(Nacionalna ministra Ivana Vidović, OFS)