Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara u posjeti Franjevačkom samostanu

U četvrtak, 20. lipnja, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara posjetila je Franjevački samostan i crkvu sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci.

Tijekom posjeta, predsjednica se susrela s gvardijanom fra Bonom Tomićem koji ju je upoznao s bogatom poviješću samostana i crkve, kao i s neizrecivom vrijednošću kulturno-povijesne baštine koju čuva samostanski muzej i knjižnica.

Gvardijan Tomić je istaknuo trenutne potrebe samostana i crkve, uključujući obnovu interijera crkve te fasade samog samostana. Predsjednica Bradara izrazila je razumijevanje i podršku ovim potrebama, naglasivši važnost očuvanja kulturne baštine.

Tom prigodom, predsjednica Bradara otvorila je i 10. izdanje Međunarodne likovne kolonije – ART Colony Borovica 2024. U svom obraćanju, izrazila je divljenje i podršku ovom projektu, naglasivši važnost očuvanja kulturne baštine i promocije umjetnosti. Dodala je kako su Kraljeva Sutjeska i Borovica, kao mjesta s bogatom poviješću i prirodnim ljepotama, idealna za ovakve umjetničke susrete.

Posjet predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare samostanu i otvaranje likovne kolonije predstavlja značajan korak u jačanju svijesti o kulturnoj baštini i umjetničkim inicijativama u regiji.

Foto: Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska
Foto: Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska