Memorijalni turnir u sjećanje na pokojnog Ivana Šaina

U nedjelju, 4. kolovoza, u Kraljevoj Sutjesci održan je memorijalni turnir u čast i sjećanje na prerano preminulog Ivana Šaina. Turnir je pokrenut na inicijativu Dragana Zeljke, a okupio je veliki broj mještana i prijatelja na Sportsko-rekreativnom centru Aljinići.

Okupljene je prvo pozdravio predsjednik Mjesne zajednice Kraljeva Sutjeska, Pero Rodić, izražavajući svoje poštovanje prema pokojnom Ivanu i zahvalnost svima koji su došli odati počast. Zatim se obratio brat preminulog, Mario Šain, zahvalivši na podršci i prisjećajući se Ivana s puno emocija.

Fra Ivica Radić također je pozdravio sve prisutne, blagoslovio ih, te su zatim zapaljene svijeće u Ivanovu čast i održana minuta šutnje.

Nakon toga, započeo je nogometni turnir na kojem je sudjelovalo pet ekipa, što je dodatno ojačalo zajedništvo i sjećanje na Ivana kroz sport koji je volio i na lokalnim turnirima branio za ekipe iz Kraljeve Sutjeske od malih nogu.

Ovaj događaj bio je značajan trenutak za cijelu zajednicu, koja se okupila kako bi odala počast voljenom sumještaninu i osigurala da njegov duh i sjećanje žive kroz sportske aktivnosti koje je Ivan cijenio.

Više o cijelom događaju pogledajte u video prilogu ispod.

___________________

Dragi susjedi, prijatelji, rodbino, dragi ljudi
Nedavno reče naš fra Ivica kako je zajedništvo jedna od najljepših vrlina kršćanstva.
To je upravo ono što smo ja i moja obitelj osjetili ovih posljednjih dana, proživljavajući teški gubitak brata i sina, Ivana Šaina.
Svi ste vi bili uz nas, svi nam pružili i pomoć i utjehu, znani i neznani, na čemu smo vam ja i moja obitelj neizmjerno zahvalni. Bez svih vas mi bismo ovu tragediju daleko teže preživjeli.
Našem Ivanu neka bude pokoj vječni, neka ga dragi Bog uzme uza se, a svima nama želim da pokazujemo isto ovakvo zajedništvo i međusobnu potporu, kako u teškim trenucima, tako isto i u radosti.
Hvala svima,
Mario Šain